iakovosΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. Πολυτελής Έκδοση που περιλαμβάνει μέρος της ανέκδοτης αλληλογραφίας του Αρχιεπισκόπου πρ. Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιακώβου με τους Προέδρους των ΗΠΑ και Προέδρους και Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (1959 – 1996).

Το όλο έργο διαιρείται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος επιγράφεται “Επιστολογραφία Αρχιεπισκόπου Β. και Ν. Αμερικής Ιακώβου με Προέδρους των Η.Π.Α.” και το δεύτερο μέρος φέρει τον τίτλο “Επιστολογραφία Αρχιεπισκόπου Β. και Ν. Αμερικής Ιακώβου με Προέδρους και Πρωθυπουργούς της Ελλάδος”. Του όλου έργου προηγείται Προλεγόμενο Μήνυμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου και Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Η γενική εποπτεία της Έκδοσης ανήκει στον Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού κ.Αθανάσιο Αγγελόπουλο, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχουν οι κ.κ. Αθανάσιος Ευ.Καραθανάσης, Βασίλειος Διον. Κουκουσάς, Νικόλαος Λ. Μόττας, Παναγιώτης Ν. Τζουμέρκας, Θωμάς Παπαστεργίου και Γρηγόρης Λιάντας.

Ο Τόμος συνιστά οφειλόμενο ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Μεγάλο Εκείνο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και η έκδοση του προσφέρεται να υπηρετήσει τους ειδικούς ερευνητές και τους φιλίστορες ευρύτερα που θα θελήσουν τώρα και στο μέλλον να διεισδύσουν και να εισχωρήσουν στο θησαυροφυλάκιο της σκέψεως, της ψυχής και της σύνολης δράσεως του μακαριστού Ιακώβου.

ISBN: 978-960-12-1692-8

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: University Studio Press (Θεσσαλονίκη)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 1.184

Εποπτεία Έκδοσης: Αθανάσιος Α. Αγγελόπουλος

Επιμέλεια – Συνεργάτες: Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης, Βασίλειος Δ. Κουκουσάς, Νικόλαος Λ. Μόττας, Παναγιώτης Ν. Τζουμέρκας, Θωμάς Παπαστεργίου, Γρηγόρης Λιάντας.

  • Θερμές ευχαριστίες στις εφημερίδες “Το Παρόν”, “Μακεδονία της Κυριακής”, “Καθημερινή”, “Απογευματινή”, “Εθνικός Κήρυκας” (Νέα Υόρκη), γιά τις επιμελημένες προδημοσιεύσεις και παρουσιάσεις του έργου.
  • Θερμότατες ευχαριστίες στην κα. Νίκη Καλλέ, γραμματέα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και υπεύθυνης του Αρχείου Ιακώβου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μ.Μ.Ε./ΤΥΠΟΣ:

Διπλωματία διά χειρός Ιακώβου, «Μακεδονία της Κυριακής», 14.9.2008

Επιστολές Κένεντι προς Ιάκωβο, «Παρόν της Κυριακής», 19.8.2007

Ντοκουμέντα από την ανέκδοτη αλληλογραφία Ιακώβου-Κλίντον, «Μακεδονία της Κυριακής», 27.10.2007

Η μυστική αλληλογραφία Ανδρέα – Ιακώβου, «Παρόν της Κυριακής», 1.7.2007

H ανέκδοτη αλληλογραφία του Iακώβου, στο διάστημα 1959-1996, υπό έκδοσιν, «Καθημερινή», 27.1.2005