Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Α.Αγγελόπουλος παραδίδοντας τον τόμο "Ιερά Προσκυνήματα - Προπύργια της Ορθοδοξίας" στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. (gnl.gr)
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Α.Αγγελόπουλος παραδίδοντας τον τόμο "Ιερά Προσκυνήματα - Προπύργια της Ορθοδοξίας" στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. (gnl.gr)

Τα πεπραγμένα του Ιδρύματος, κατά την τριετία 1993-1995, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 του Καταστατικού, είναι:

Στον Τομέα των δημοσιευμάτων:

(1) επίκαιρη έκδοση «Επίσημα Έγγραφα περί της εν Μακεδονία οδυνηράς καταστάσεως, εν Κωνσταντινουπόλει 1906».

(2) «Μακεδονικόν Αριστείον» προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου

(3). Η ετεροδιδασκαλία του Φυλετισμού κατά τα Πατριαρχικά και Συνοδικά έγγραφα περί του Βουλγαρικού Ζητήματος (1852-1873). Εν Κωνσταντινουπόλει 1908.

(4) «Χριστιανική Μακεδονία. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών» (Πρακτικά Συμποσίου).

(5) «Μακεδονία, Ιστορία – Αρχαιολογία – Πολιτισμός» (ελληνικά, αγγλικά σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Ελληνική Εθνική Γραμμή).

(6) «Θράκη, Ιστορία – Αρχαιολογία – Πολιτισμός» (ελληνικά, αγγλικά υπό έκδοση σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Ελληνική Εθνική Γραμμή).

(7) Ιερά Προσκυνήματα – Προπύργια της Ορθοδοξίας (ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα υπό έκδοση σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Ελληνική Εθνική Γραμμή).

Στον Τομέα των υποτροφιών η παροχή υποτροφιών σε νέους μεταπτυχιακούς ερευνητές της Χερσονήσου του Αίμου σε θέματα της Ορθοδοξίας και Ελληνικού πολιτισμού.

Στον Τομέα των ερευνών η λειτουργία ειδικών ερευνητικών προγραμμάτων για την θρησκευτική και εθνική κατάσταση του μακεδονικού, ηπειρωτικού, θρακικού και νησιωτικού ελληνισμού, εντός και πέραν κυρίως των σημερινών παραμεθόριων ελληνικών περιοχών. Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα επίκαιρα θέματα του Γένους και της Ορθοδοξίας στην Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Δωδεκάνησα και Κύπρο.

Στον Τομέα της ενημερώσεως σειρά τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΤ3, TV 100 και ΑΝΤ1 με θέμα «Ο Κόσμος της Ορθοδοξίας στα Βαλκάνια σήμερα», «Χριστιανική Μακεδονία» και «Η Χερσόνησος του Αίμου παραδοσιακός χώρος Ορθοδόξου πίστεως και κληρονομιάς» και σειρά Ψηφισμάτων επ’ ευκαιρία επικαίρων ζητημάτων της Ορθοδοξίας και του Γένους πέραν της Ελληνικής Επικρατείας.

Στον Τομέα των συνεδρίων διοργάνωση και συνδρομή συνεδρίων στη Μακεδονία (Σέρρες, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη) και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές (Άνω Μακεδονία, Πελαγονία, Θράκη, Ήπειρος, Δωδεκάνησα). Στον Τομέα των αποστολών:

(1) Προσκυνηματική πορεία στα Ορθόδοξα Πατριαρχεία της Χερσονήσου του Αίμου (Ιούλιος 1994).

(2) Προσκυνηματική πορεία στην Κωνσταντινούπολη (Ιανουάριος 1995, Ιανουάριος 1996).

(3) Προσκυνηματική πορεία στα Ορθόδοξα Πατριαρχεία της Καυκασίας – Αρμενία και Γεωργία – (Ιούλιος 1997).