Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού επισκέφθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, στην πρώτη του επίσκεψη, μετά την Ενθρόνισή του, στην έδρα του Ιδρύματος, στο «Μπίλλειο Μέλαθρον», στην Άνω Πόλη.

Ο Παναγιώτατος, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, προήδρευσε του Διοικητικού Συμβουλίου (170/14-3-2024), ως Επίτιμος Πρόεδρος ΙΕΘΠ, και αντάλλαξε ευχές και απόψεις με τα παριστάμενα Μέλη και τους Φίλους του Ιδρύματος, για διάφορα και ποικίλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Παρόντες στην εορταστική συνεδρίαση του Δ.Σ. και της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας ήταν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο πρ. Βουλευτής και Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, η πρ. Βουλευτής κ. Καλλιόπη Μπουρδάρα, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές του Α.Π.Θ., ο Πρόεδρος του Μελάθρου «Οικουμενικός Ελληνισμός» κ. Σταύρος Πανουσόπουλος, Κληρικοί, Τακτικά και Επίτιμα Μέλη κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Αναπλ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Γρηγόριος Λιάντας, ευχαρίστησε  τον Παναγιώτατο, την Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και όλους τους εκλεκτούς παρισταμένους – Φίλους του ΙΕΘΠ για την παρουσία τους και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο του καθενός.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε η ενημέρωση των Μελών για τα τρέχοντα ζητήματα και πάρθηκαν οι αποφάσεις για τις μελλοντικές δραστηριότητες του ΙΕΘΠ σε εκδηλώσεις, συνέδρια, εκδόσεις, αποστολές κ.α. Εκ των βασικών αναφορών και προτάσεων ήταν α) η εισήγηση του Καθηγητού της Θεολογικής ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνου Κωτσιόπουλου για τη διοργάνωση Εσπερίδας με θέμα «Επίκαιροι κοινωνικοί προβληματισμοί» και β) η απόφαση διοργάνωσης Φιλολογικού και Κοινωνικού Μνημοσύνου στη μνήμη του Αριστείδη Κεχαγιόγλου, Καθηγητού Χημείας ΑΠΘ και Επιτ. Μέλους του ΙΕΘΠ.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο κατέταξε, ομοφώνως, στο Σώμα των Επιτίμων Μελών του, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλα πατουλίδου, τον δικηγόρο, πρ. Βουλευτή και Υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη, Πολιτικό Επιστήμονα, Συγγραφέα και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, τον Άρχοντα Δικαιοφύλακα της ΑτΧΜΕ και Δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο και στα Τακτικά Μέλη, την Γεν. Γραμματέα της ΑΜΚΕ Βυζαντινή Θεσσαλονίκη κ. Ζαχαρώ (Χαρά) Παπαδοπούλου, την Θεολόγο και Πολιτευτή κ. Φεβρωνία Τύρη και τον Ιδιοκτήτη COSMIC ART PUSHKAR κ. Ηλία Μπλήγιαννη.

Τέλος, αποφασίσθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού να πραγματοποιηθεί 27 Ιουνίου 2024.